PROGRAMUL CASA VERDE FOTOVOLTAICE 2022
Casa Verde
Pentru a beneficia de aceste fonduri, cei interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Solicitanții trebuie să fie persoane fizice cu domiciliul în România și să fie proprietarii imobilului pentru care se cere subvenția.
Imobilele trebuie să fie întăbulate și înscrise în Cartea Funciară. În cazul în care sunt mai mulți proprietari ai aceluiași imobil toți trebuie să își dea acordul scris iar cererea de finanțare trebuie să fie semnată de toți coproprietarii.
Totodată, imobilul nu trebuie să fie grevat de nici un litigiu și nu există obligații restante la bugetul local sau la bugetul de stat.
Ministerul Mediului a anunțat că programul se reia în acest an în luna iulie după ce inițial ar fi fost vorba să înceapă în această primăvară. Conform informațiilor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu programul va avea 5 etape și debutează pe data de 28 iulie .
Prin Programul Casa Verde Fotovoltaice cei interesați vor putea obține o finanțare de maximum 90% din valoarea cheltuielior eligibile dar de maximum 20.000 de lei .

DESPRE PROGRAM
CRITERII
CHELTUIELI ELIGIBILE
DESPRE PROGRAM
Ce trebuie sa stiti despre programul Casa Verde?
Ce este un sistem de încălzire?
Complex de instalaţii, echipamente şi elemente destinate obţinerii sau producerii exclusiv de energie termică și/sau apă caldă menajeră
Care sunt tipurile de proiecte finanţate prin program?
Prin program se finanţează următoarele sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv cele destinate înlocuirii sau completării sistemelor clasice de încălzire:
a.instalarea de panouri solare presurizate/nepresurizate;
b.instalarea de pompe de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.
CRITERII
Care sunt criteriile de eligibilitate a solicitantului?
Este considerat eligibil solicitantul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
-este persoană fizică şi are domiciliul pe teritoriul României;
-este proprietar/coproprietar al imobilului-teren și al imobilului-construcţie pe care se implementează sistemul de încalzire pentru care se solicită finanţare; imobilele nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică;
-nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugetul/bugetele local/locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;
-în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărare judecătorească definitivă;
-nu a mai primit finanțare în cadrul aceluiași program pentru același imobil în sesiunile derulate anterior.
CHELTUIELI ELIGIBILE
Care sunt categoriile de cheltuieli eligibile?
-achiziţia de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv a celor destinate înlocuirii sau completării sistemelor clasice de încălzire;
-cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului;
Sunt considerate eligibile numai cheltuielile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă.